IMG-17287e7af473c0deaed07575a76430de-V

21. март дан особа са Дауновим синдромом

Дана, 21.марта 2024. у нашој Установи, у вртићу „Свети Сава“ пригодноим активностима у раду са 2 групе деце пред полазак у школу обележен је Међународни дан особа са Дауновим синдромом.

Деци су објашњене врлине које повезују људе без обзира на међусобне различитости, а  најважније су : разумевање, узајамно помагање и другарство.

Васпитачице су испричале деци причу о девојчици Милени са Дауновим синдромом и коментарисале је са децом, посебно су истакле да је свако дете вредно љубави и пажње.

Логопед  је народном причом и појашњењем поука те приче поручила деци да пре свега треба бити искрен, помоћи ономе коме је то потребно и бити добар пријатељ.

Након тога су деца цртежима пренела жеље и поруке свом другу, који ће му остати за успомену и лепо сећање на једно лепо дружење и заједничке тренутке проведене у ПУ.

Једно од обележја овог дана је обување различитих чарапа. Сва деца су испоштовала тај свој мали задатак. На крају активности свако је имао прилику да обоји и нацрта једну чарапу. Остало време деца су провела у игри и забави.

Comments are closed.